44-310 Radlin
ul. mjr. P. I. Rogozina 55
PONIEDZIAŁEK |
16.12.2024 |
OBIAD |
ŻUREK Z JAJKIEM I ZIEMNIAKAMI (1,3,7,9), MAKARON Z SEREM (1,3), WODA Z CYTRYNĄ, GRUSZKA |
WTOREK | 17.12.2024 |
OBIAD | ROSÓŁ Z MAKARONEM Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (1,7,9), DUSZONE UDKO Z KURCZAKA (7), BURACZKI, KASZA BULGAR, SOCZEK, OGÓREK ZIELONY, KOŁACZYK Z SEREM (1,3,7), MANDARYNKA |
ŚRODA |
18.12.2024 |
OBIAD | ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (1,7,9), ŁAZANKI (1,6,7,10), WODA, MANDARYNKA |
CZWARTEK |
19.12.2024 |
OBIAD | KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (1,3,9), KOTLET DROBIOWY (1,3,7), SAŁATKA Z KAPUSTY CZERWONEJ, ZIEMNIAKI, SOCZEK OWOCOWY, JABŁKO |
PIĄTEK |
20.12.2024 |
OBIAD |
BARSZCZ UKRAIŃSKI (1,7,9), RYBA SMAŻONA (1,3,4), ZIEMNIAKI, KAPUSTA ZASMAŻANA Z GRZYBAMI, SOCZEK, MANDARYNKA |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka mielona, kwasek cytrynowy, cukier wanilinowy. |
|
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Receptury gastronomiczne potraw dostępne są u pani intendentki Izabeli Wróblewskiej. |
44-310 Radlin
ul. mjr. P. I. Rogozina 55