44-310 Radlin
ul. mjr. P. I. Rogozina 55
PONIEDZIAŁEK |
20.01.2025 |
OBIAD |
ZUPA NEAPOLITAŃSKA (1,7,9), MAKARON Z SEREM (1,3), WODA Z CYTRYNĄ, JABŁKO |
WTOREK | 21.01.2025 |
OBIAD | KRUPNIK Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (1,3,9), GOŁĄBKI W SOSIE POMIDOROWYM (1,7), ZIEMNIAKI, LIŚCIE SZPINAKU, KOMPOT, SEREK HOMOGENIZOWANY (7) |
ŚRODA |
22.01.2025 |
OBIAD | ZUPA KREM Z CUKINII Z GROSZKIEM PTYSIOWYM (1,7,9), LAZANIA (1,7), SAŁATA ZIELONA, SOCZEK, DESER BERLISO (7) |
CZWARTEK |
23.01.2025 |
OBIAD | ROSÓŁ Z RYŻEM ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (1,3,9), KURCZAK W SOSIE ŚMIETANOWYM (1,7), MAKARON (1,3), SAŁATKA Z KAPUSTY LODOWEJ, WODA, WINOGRONA |
PIĄTEK |
24.01.2025 |
OBIAD |
ZUPA KALAFIOROWA Z KASZĄ MANNĄ I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (1,7,9), RYBA SMAŻONA (1,3,7), MARCHEW ZASMAŻANA (1,7), ZIEMNIAKI, KOMPOT |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka mielona, kwasek cytrynowy, cukier wanilinowy. |
|
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Receptury gastronomiczne potraw dostępne są u pani intendentki Izabeli Wróblewskiej. |
44-310 Radlin
ul. mjr. P. I. Rogozina 55