44-310 Radlin
ul. mjr. P. I. Rogozina 55
PONIEDZIAŁEK |
16.09.2024 |
OBIAD |
KAPUŚNIAK Z ZIEMNIAKAMI I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (1,7,9), CHLEB (1), PYZY Z MIĘSEM (1,6,10), WODA Z CYTRYNĄ, SELER NACIOWY |
WTOREK | 17.09.2024 |
OBIAD |
ROSÓŁ Z MAKARONEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (1,3,9), DUSZONE UDKO Z KURCZAKA (7), SAŁATKA Z KAPUSTY CZERWONEJ, ZIEMNIAKI, SOCZEK OWOCOWY, OGÓREK ZIELONY |
ŚRODA |
18.09.2024 |
OBIAD | BARSZCZ UKRAIŃSKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (1,7,9), KLUSKI NA PARZE Z MASŁEM I CUKREM (1,3,7), KOMPOT, MORELA |
CZWARTEK |
19.09.2024 |
OBIAD |
FASOLKA PO BRETOŃSKU Z WARZYWAMI I KIEŁBASĄ (1,6,7,9,10), BUŁKA (1,3,7), HERBATA, BANAN |
PIĄTEK |
20.09.2024 |
OBIAD |
ZUPA OGÓRKOWA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ (1,7,9), PALUSZKI RYBNE (4), SURÓWKA Z MARCHWI I JABŁKA, ZIEMNIAKI, KOMPOT, JOGURT NATURALNY (7), BATON Milky Way (3,5,6,7) |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka mielona, kwasek cytrynowy, cukier wanilinowy. |
|
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Receptury gastronomiczne potraw dostępne są u pani intendentki Izabeli Wróblewskiej. |
44-310 Radlin
ul. mjr. P. I. Rogozina 55